Последиците при Гого след ваксина

Гого на рехабилитация
Гого на рехабилитация
Гого на рехабилитация

Това е Гого. Роден е здрав и до 2-годишна възраст ходеше, говореше, играеше с деца, едно здраво и палаво дете, но приказката свършва тук и започва кошмарът, в който живеем вече 19 години след поставяне на ваксина полиомиелит.

На 10-тия ден започна неразположението на Гого – повръщане, температура, главоболие… ходене една седмица по лекари и всички казваха „не се притеснявайте, лека вирусна инфекция“, но уви, не беше така.

Гого продължаваше да се влошава, докато не започна да изпада в безсъзнание и тогава ни насочиха с диагноза оток на мозъка в Инфекциозна болница.

На дежурство беше д-р Мангъров, който прие всичко с ирония и насмешка – какви са тези диагнози и т.н., започна прегледа на Гого и нас ни изгониха от кабинета. Гого беше приет в болницата, но два дни нищо не правиха, защото беше събота и неделя, та дойде понеделник и те се размърдаха, а през това време Гого все повече се влошаваше. Направиха му лумбална пункция и се разбра, че Гого е с менингоенцефалит.

Гого преди ваксината
Гого преди ваксината

Лекарят каза: „спокойно, това се лекува, няма страшно“ – но не беше така. Гого все повече се влошаваше и на 4-тия ден изпадна в кома. Аз пак бях изгонена, няма кой да го реанимира, кошмар!

На другия ден, когато отидохме да го видим, креватчето му беше навън в коридора, Гого го нямаше, персоналът бягаше от нас, никаква информация, докато мъжът ми не се развика и те тогава казаха, че е преместен в интензивен сектор в 3-та гр.б-ца. „Отивайте и си го търсете там“.

Гого беше 10 дни в кома и чудо – излезе от нея, но не е като по филмите. Кошмарът продължи 2,5 години – будна кома – това е състояние, в което има само дишане без никакви други функции. Вследствие на рехабилитация, логопеди, психолози, той започна да се връща към живота.

Гого след ваксината
Гого след ваксината

Сега Гого се лекува в Москва в клиника Нейровита – трансплантация на стволови клетки и много добре се повлиява от това лечение и рехабилитация. Последният път го изправиха на крака да ходи.

Който желае, може да помогне на Гого да проходи и да проговори, може да го направи по банков път.

Сметката е дарителска:
BG69RZBB91551001411116 в лева
BG84RZBB915510014111137 в евро
Титуляр: Георги Тедиев Старчев


Текст на Юлия Старчева – майката на Гого
Фейсбук група: https://www.facebook.com/groups/273619085989207/

Свързани публикации