3 юни: Международен ден на пострадалите от ваксини

ден на пострадалите от ваксини

На 3 юни отбелязваме Международния ден на пострадалите от ваксини.

Да почетем жертвите на бездушието, безотговорността, умишленото поддържане на неинформираност или едностранчива такава от страна на системата, съчетани с наложени задължения. Да почетем многото осакатени, увредени до живот или убити от ваксини деца и големи, и мъката на техните семейства.

пострадали от ваксиниМного детска и родителска болка остават нечути от държава, институции и експерти. За сметка на това родителите непрекъснато чуват едно и също – „не е от ваксината“, „съвпадение е по време“, „случайност“, „от храната е“, „генетично е“, „настинало е“… Само и само здравните специалисти да не признаят писмено това, което в други страни не е тема табу – от ваксината е.

Прекалено много „случайности“, твърде много „съвпадения по време“, безкрайно много премълчани истини.

Родителите съвестно са изпълнили нарушаващото човешките права, Конституция и европейски конвенции задължително ваксиниране, държава и институции безсъвестно не поемат отговорността си към тях, произтичаща от вмененото задължение.

Неизмеримо много човешки трагедии на болни мъничета и отчаяни семейства. Извървели дълъг път, блъскайки се в непробиваеми стени от безразличие, високомерие и фалш, попадайки между обикновени хора с подобна на тяхната съдба като последна инстанция, майките и бащите примиренчески изливат мъката си, вече без някакви очаквания. Това причинява системата и статуквото. И ние не трябва да спираме да се борим срещу несправедливостта, за да можем да се наречем Човеци и да направим този свят по-добър. Защото това е нашият свят и не искаме никой да страда заради друг, който безотговорно го е задължил да използва стока, за която не го е уведомил какви поражения би могла да причини на деца и големи, за да направи своя избор.

Пожелаваме много сила на пострадалите семейства, желаем от все сърце дечицата да имат шанс да оздравеят и пътят им през живота да е лек. Също да знаят, че не са сами и винаги ще имат подкрепата на обикновените хора, които няма да се примирят с абсурдите, бездушието и безотговорността на системата.

Свързани публикации